Geld lenen
Waar staat de retourlink:

Steeds meer Nederlanders leggen zonnepanelen op hun dak. En dat is niet vreemd. Zonnepanelen worden steeds krachtiger en goedkoper. En er zijn nogal wat voordelen als je jouw eigen dak omtovert tot een duurzame energiebron. In deze blog van zonnepanelenvoordeel.be

  • Het bespaart enorm veel geld. De terugverdientijd bedraagt 7 – 10 jaar, daarna ga je daadwerkelijk geld verdienen aan e panelen
  • Een duurzame keuze: je produceert je eigen groene stroom. Je gebruikt dus geen grijze stroom die opgewekt wordt met fossiele bronnen
  • De waarde van je woning stijgt
  • Je ontvangt een vergoeding voor de stroom die je teruglevert aan het net

Goed plan: maar hoe kan ik dit financieren?

De aanschaf van zonnepanelen is voor vrijwel iedereen een goed idee. Maar daarbij komt direct de vraag: hoe kan ik dit betalen? Er zijn een aantal opties die we hieronder in het kort omschrijven.

Met eigen geld
De beste manier om te investeren in zonnepanelen is door te investeren met eigen geld. Het rendement is dan het hoogste, en de terugverdientijd het snelste. Maar soms lukt het niet met eigen geld. Daarvoor zijn er nog een aantal mogelijkheden.

Meenemen in de hypotheek
Ga je een nieuw(bouw) huis kopen? Dan kun je ervoor kiezen om de panelen mee te nemen in je hypotheek. Veel banken staan dit tegenwoordig toe. Een belangrijk voordeel is dat je zo profiteert van de extra hypotheekrenteaftrek. Zodra u intrek neemt in de nieuwe woning, dan zijn vanaf dag 1 de energielasten al een stuk lager. De besparing die je hiermee haalt kun je dan weer gebruiken voor het betalen van de hypotheek.

Investeren in zonnestroom met een groene lening
Heb je niet voldoende eigen geld? En wil je de panelen op je huidige woning plaatsen? Dan kun je ook geld lenen voor zonnepanelen. Hiervoor zijn speciale groene leningen beschikbaar. Groene leningen worden verstrekt door geldverstrekkers, met als doel dat iedereen kan investeren in besparende maatregelen zoals isolatie, zonnepanelen, een zonneboiler of warmtepomp. U profiteert bij de groene lening van aantrekkelijke voorwaarden waaronder een zeer lage rente.

Meedoen met een zonnepanelen-collectief
Vandaag de dag zien we ook meer en meer zonnepanelen-collectieven. Daken van scholen en kantoren worden volgelegd met zonnepanelen. U kunt hier dan een stukje “zonnestroom” kopen. Dit kan al vanaf een paar tientjes per maand. Het grote voordeel is dat u geen grote investering hoeft te doen. Daarnaast komen de panelen niet op uw eigen dak te liggen.